torstai 16. elokuuta 2007

Minun Sonera

Tarkemmin määrittelemättömän opiskelijakiinteistön nettiyhteys ollut poikki nyt jo useita päiviä


Yhdessä erään nimeltä mainitsemattoman opiskelijasäätiön omistamassa kiinteistössä asukkaat eivät ainakaan toistaiseksi pääse nauttimaan internetin riemuista ja hyödyistä. Soneran hallinnoima verkkoyhteys on ollut poissa toiminnasta viikon alusta asti. Jotkut asukkaista ovat toimituksen saamien tietojen mukaan kärsineet yhteyden epävakaudesta jo viime viikonlopusta lähtien.

Toimitus ei ole onnistunut varmuudella selvittämään, johtuuko verkkoyhteyden temppuilu palvelun toimittajasta (Sonera) vai tilaajasta (nimeltä mainitsematon opiskelijasäätiö). Kyseessä saattaa olla talonyhtiön sisäinen ongelma. Vapaasti nähtävillä olevista dokumenteista (viime talonyhtiökokouksen pöytäkirjasta) nimittäin selviää, että talonyhtiön kaapelointi on kehno ja lähettimiä on vain yksi, siinä missä normaalisti vastaavassa talonyhtiössä niitä olisi viisi. Nimeltä mainitsematon opiskelijasäätiö ei ole ainakaan tähän mennessä katsonut asialliseksi investoida varustuksen tason kohentamiseen, vaikka luotettavan nettiyhteyden tärkeydestä opiskelijoille on heille ilmeisesti huomautettu.

Toisen teorian mukaan ongelma ja näin ollen vastuu on Soneran päässä. Tähän suuntaan viittaavat joidenkin asukasasiantuntijoiden "Sonera on paska, netti on rikki" -tyyliset analyysit. Voimmeko todellakin uskoa tällaista yhtiöstä, joka lupaa minulle liittymää juuri niin kuin minä haluan? No, minä ainakin haluan toimivan liittymän. Mutta ehkäpä tuo mainoslause koskee vain puhelinliittymiä...

Soneran tai nimeltä mainitsemattoman opiskelijasäätiön edustajia ei ole yritetty tavoittaa kommentteja varten.

Ei kommentteja: